Hírolvasó

FILO-filmklub: Az ördög ügyvédje

Új Akropolisz - 2016, december 28 - 17:00
színes, magyarul beszélő, amerikai misztikus thriller (1997)

tovább

Alkoss velünk! Karácsonyi ajándékkészítés felnőtteknek és gyerekeknek

Új Akropolisz - 2016, december 11 - 14:00
Nincs még karácsonyi ajándékod? Akkor alkoss velünk! Várunk a FILO-Pontba, ahol hasznos kézműveskedéssel, pihentető aktivitásban tölthetsz el három órát. Miket készíthetsz: apró ajándékokat különböző technikákkal (karácsonyfadíszek, asztali díszek, méhviasz gyertyák, origami díszek, hóemberkék, hótündérek, gyöngy hópihék, mézeskalács díszek stb.).    Az alapanyagokat és a készítési technikákat mi adjuk, de a kreativitásodnak nem szabunk határt.   Bekapcsolódni a program időtartama alatt bármikor lehet.   Jelentkezés: regisztrációval a gyor@ujakropolisz.hu címen, vagy a programon személyesen. 

tovább

A színek rejtelmei – elméletben és gyakorlatban (tanfolyam)

Új Akropolisz - 2016, december 10 - 20:46
* a színek rendszere és a színkeverés alapjai
* a színek szimbolikája
* a színek hatásai

Ezen a délutánon a színek szivárványos világába invitálunk. Foglalkozunk a fény, a szem és a színek különös kapcsolatával, a színek összefüggéseivel, szimbolikájával és hatásaival, a színharmónia alapvető törvényszerűségeivel. Gyakorlatban is kipróbáljuk a színkeverést, a színhatásokat, ami alapot, segítséget adhat a színek használatához az élet sok területén.

tovább

Káoszból rend: viking minta idealistáknak 2.

Új Akropolisz - 2016, december 10 - 15:00
Igaza lehet azoknak a sikeres embereknek, akik azt mondják: nem az vagy, amit mások gondolnak rólad, hanem az, amit magadról tartasz. A vikingek is az utóbbi állásponton lehettek, amikor egyszerű „tengeri rablókból” civilizációt építő hódítókká váltak.

Európának a mai napig fejtörést okoz a titok, hogy ezek a félelmetes harcosok miként lehettek egyben remek érzékkel megáldott politikai vezetők, az anyag megmunkálásának mesterei, vagy a kor legnagyobb becsben tartott iskolaalapítói és tanítói is. Lejegyzett történetük rövid két és fél évszázada a kor ködtakaróján áthatoló fényvillanás, amelynek szikráját az égben csiholták isteneik, bölcsességből, szeretetből és bátorságból.

tovább

Mesedélután - Holle anyó

Új Akropolisz - 5 óra 30 perc
A mese meghallgatása után fakanálból készítjük el bábjainkat. Holle Anyó birodalmában így ki-ki a saját bábjával próbál szerencsét a mesejátékban.

További tudnivalók a foglalkozásról:
- A szülők aktív részvételére számítunk.
- A gyerekek váltócipőben vesznek részt.
- Csak egészséges gyerekek vehetnek részt a foglalkozáson.

Tartja: Bernát Ottilia óvodapedagógus

Regisztráció: szerda estig a bernat.ottilia@ujakropolisz.hu email-címen.

Tartalom átvétel