Hírolvasó

Meseudvar Pécsen

Új Akropolisz - 2016, július 16 - 15:00

Július 16-án szombaton 16 órakor megnyitja kapuit a Csiribiri Tanoda hűsítő-frissítő Meseudvara! Színes programokkal várjuk az érdeklődőket.

Kedves Érdeklődő Gyerekek és Felnőttek!

tovább

Manó-séta a Mecsekben

Új Akropolisz - 2016, július 2 - 09:00
A napsütéses nyári idő beköszöntével a Csiribiri Tanoda Manó-sétára hívja a kisgyermekes családokat a Mecsek varázslatos, enyhet adó erdejébe!   Kedves Érdeklődő Gyerekek és Felnőttek!tovább

Élj túl, hogy segíthess! – 3. rész

Új Akropolisz - 0 másodperc

3-részes workshop

Harmadjára indítjuk el az Élj túl, hogy segíthess! című 3 részes túlélő workshopunkat, amelyben ezúttal kiemelten az árvízvédelemmel és felkészüléssel foglalkozunk, kiegészítve alap segítségnyújtási és önvédelmi gyakorlatokkal. 

Árvízi felkészítőnk mottója:

„Minden megeshet, de ugyanakkor semminek sem kell okvetlenül bekövetkeznie. Ezért célszerű, ha a kedvező dolgokat várod, a rosszakra pedig felkészülsz. Ha így teszel, jól teszed: életedben jelen leszel.” (Seneca)

A témákból:

tovább

Hősi mítoszok és szimbólumok – filozófiai kávéház

Új Akropolisz - 2016, június 26 - 22:59

Hősiességgel foglalkozó sorozatunk utolsó témájához érkeztünk, most az ókori mitológia hőseivel fogunk foglalkozni, akik a mai napig megjelennek modern formában a filmekben, játékokban. Sokan szeretjük követni a filmek hőseinek kalandjait, amikor hétköznapi ember számára lehetetlen feladatokat teljesítenek. A régi világnak is megvoltak a maguk szuperhősei. A legnagyobb különbség a modern és az antik világ alakjai között, hogy a régiek mindig tanítottak rajtuk keresztül. 

tovább

Jonathan Livingston, a sirály – felolvasószínház vetítéssel

Új Akropolisz - 2016, június 26 - 09:26
„Az igazi sirálynak, Jonathannak, aki ott él mindannyiunkban.” Vajon ki lehet Jonathan? Ő az, aki másra nem is vágyik, csak a repülésre. Gondolhatnánk, hogy mi sem természetesebb, hiszen a sirályok tudnak repülni. De a legtöbben a rajban csak annyira tudnak, hogy megszerezzék az élelmet, visszaforduljanak és elérhessenek a partra. Jonathan más volt, őt nem az evés érdekelte. Naphosszat gyakorolt, meg akarta tudni, mire képes és milyen magasságokba juthat el. Még szülei sem értették, miért nem olyan, mint a többiek. Kérésükre megpróbált olyan lenni, mint egy normális sirály, de nem ment.

tovább

Legyél hőse a mesédnek! – mesefoglalkozás

Új Akropolisz - 2016, június 26 - 09:12
Tégy a tarisznyádba egy kis elhatározást. Bátorságból keríts elnyűhetetlen köpönyeget a válladra. A zsebedben legyen némi jóindulat-morzsa. Aztán húzz a lábadra a képzelet birodalmában otthonosan járó csizmát. Ha mindez megvan, már indulhatsz is az Óperencián túlra a hőssé válás vándorútján, hogy legyőzd, hogy kiszabadítsd, hogy megtaláld, hogy megszerezd! Legyél hőse saját mesédnek! A Múzeumok éjszakáján az Új Akropolisz szervezésében várjuk mindazokat a gyermekeket és felnőtteket, akik szívesen rálépnek a mesék vándorútjára. A Museum Café udvarán, 18:00–20:00 óráig tartjuk mesejátszó, mesehallgató és kézműves foglalkozásunkat.

tovább

Az ember, aki fákat ültetett – animációs film élő narrációval

Új Akropolisz - 2016, június 26 - 09:04

Volt egyszer egy ember, aki fákat ültetett. Miután elvégezte megszokott teendőit, mindennap kiválogatott száz egészséges makkot, és másnap gondosan elültette őket.  Napjai egyhangúan teltek, nemigen beszélgetett másokkal és nem tűnt fel senkinek a jelenléte. Aztán évek múlva fák nőttek ki a kietlen tájon, és az emberek nem értették, hogy honnan kerültek oda. Majd újabb évek teltek el, valóságos vadon keletkezett a makkok helyén, és az emberek megörültek a „magától” létrejövő erdőségnek. Még néhány év, és az egykor halott tájat benépesítették az élet hangjai. 

tovább

Tartalom átvétel