Hírolvasó

FILO-Filmklub: Modern idők (1936)

Új Akropolisz - 2015, december 28 - 17:00
fekete-fehér amerikai némafilm (magyar felirattal)   Rendezte: Charles Chaplin   Charlie, a kisember az ipari forradalom és a gazdasági válság okozta bizonytalan életkörülmények között igyekszik megállni a helyét. Mintha az ő élete is egy futószalagon sodródna a gyárból az elmegyógyintézeten át a börtönbe, onnan pedig a munkakeresés nehéz küzdelmeibe.   A csetlő-botló, mindig jóindulatú hősünk megismerkedik egy árva lánnyal, akivel azután együtt próbálják megvalósítani a boldog élet álmát.   Vetítési idő: 83 perc   A filmnézést beszélgetés követi. Vezeti: Rózsa Péter

tovább

Alkoss velünk! Karácsonyi ajándékkészítés felnőtteknek és gyerekeknek

Új Akropolisz - 2015, december 13 - 10:00
Nincs még karácsonyi ajándékod? Akkor alkoss velünk! Várunk a FILO-Pontba, ahol hasznos kézműveskedéssel, pihentető aktivitásban tölthetsz el három órát.   Jelige: nem kell Michelangelónak lenned…   Miket készíthetsz: apró ajándékokat különböző technikákkal (karácsonyi díszítések, méhviasz gyertyák, origami díszek, hóemberkék, hótündérek, gyöngy hópihék, csillámos gyurmából díszek stb.).   Az alapanyagokat és a készítési technikákat mi adjuk, de a kreativitásodnak nem szabunk határt.    Időtartam: 2015. december 13.

tovább

Zenekuckó – Játék a dalok szárnyán

Új Akropolisz - 2015, december 13 - 09:00
Játék a dalok szárnyán

Témánk: Az év ritmusa – avagy pattanjunk ki, mint a rügy tavasszal, nyúljunk a nap felé nyáron, pottyanjunk le éretten ősszel, s bújjunk a hótakaró alá télen!
Zenei képességeket, mozgást, képzeletet, kifejezőkészséget fejlesztő alkalmak, hangszerekkel kísért nép- és műdalokkal. A Zenekuckóhoz tematikus kézműves-foglalkozás kapcsolódik. Szeretettel vár minden érdeklődő gyermeket, szülőt, nagyszülőt, barátot az Új Akropolisz zenecsoportja. Időtartam: 10.00-11.00

Női archetípusok a filmvásznon

Új Akropolisz - 2015, december 12 - 17:00
A női erő sokféle formát kaphat, tanít, nevel, táplál, támogat, élettel telít és fenntart, de a különböző élethelyzeteinkben és életszakaszainkban más válik fontossá és más-más erő megnyilvánítására van szükség. A fiatalság a lendület és frissesség, a szépség erejét hozza, érettebb korba lépve meghatározóvá válik a tanulás és a képességeink fejlesztése, társként a harmonikus párkapcsolat módjait keressük, anyaként a nevelés helyes formáit, hogy csak néhányat említsünk a női nem összetett szerepköreből.

tovább

Fess történelmet!

Új Akropolisz - 2015, december 12 - 14:00

A nagy civilizációk kulturális örökségeiből, régészeti leletek alapján  festhettek meg egy-egy kisplasztikát, valamint a történetükről és a szimbolikájukról is hallhattok.

Az alkotóműhely házigazdája: Bakos Katinka

 

Varázsolj karácsonyt 2015-ben is!

Új Akropolisz - 2015, december 11 - 23:00
Élelmiszer-, játék- és ruhagyűjtés az Új Akropolisz központjában

Kinőtt ruha? Megunt játék? Ha már nem használod, miért ne ajánlhatnád fel másoknak? Azzal, ami az otthonodban már csak a helyet foglalja, igazi karácsonyi örömet okozhatsz másoknak. Tartós élelmiszert vásárolsz? Eggyel többet is tehetsz a kosaradba.

Egyesületünk pesti központjában november 30. és december 12. között várjuk mindazokat, akik örömmel ajándékoznának annak is, akit nem ismernek, de tudják, hogy szüksége van rá. Amit kapunk, azt budapesti és Baranya megyei rászorulóknak juttatjuk el.

tovább

Ha te változol, minden változik (1. modul)

Új Akropolisz - 2015, december 9 - 17:30

Filozófia és önismeret

Hozd ki a legjobbat magadból, fogj össze másokkal és alakítsd a világodat! Ebben segítenek a máig időszerű keleti és nyugati tanítások – olyan bölcsek és hősök példájából merítve, akik az életükkel igazolták saját gondolataik alkalmazhatóságát. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld!

tovább

Hétpróba meseház – alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás

Új Akropolisz - 2015, december 5 - 21:10
Várunk benneteket a 10.00-től 12.00-ig tartó foglalkozáson.

tovább

FILO-Film: Gyermeknevelés férfiszemmel

Új Akropolisz - 2015, december 5 - 15:00
Kultúránk az elmúlt évszázadban főként női feladatként tekintett a nevelésre. Manapság egyre többet tudunk az anya-gyermek kapcsolatokról, a születés előtti hatásokról és a női energiák összetartó, tápláló erejéről, miközben alig hallunk az ezt kiegészítő férfi oldalról. Eközben például a görög vagy a kínai civilizációban mindkét nem szerepet vállalt a nevelésben, mert úgy tartották, hogy bizonyos hatásokat elsősorban a férfiak adhatnak meg a fejlődő léleknek.

tovább

Létkérdések – Csak a változás állandó...

Új Akropolisz - 2015, december 4 - 16:30

„Sokkal kényelmesebb azt mondani, hogy „képtelen vagyok rá”, mint erőfeszítéseket tenni és elérni az igazi változást.”
Delia Steinberg Guzman

  • Mire tanítanak a változások?
  • Külső vagy belső változást szeretnénk valójában?
  • Mire tanít az ősi kínai Változások Könyve, a Ji Csing?
  • A változó és a maradandó kettőssége.
  • Rugalmasság, állhatatosság, belátás és humorérzék... vagy mi minden kell a változások idején?


„Változás: a szolgálóleány neve, akinek segítségével a Természet végrehajtja csodáit.”
Mark Twain

 

Ha te változol, minden változik (1. modul)

Új Akropolisz - 2015, december 2 - 17:30

Filozófia és önismeret

Hozd ki a legjobbat magadból, fogj össze másokkal és alakítsd a világodat! Ebben segítenek a máig időszerű keleti és nyugati tanítások – olyan bölcsek és hősök példájából merítve, akik az életükkel igazolták saját gondolataik alkalmazhatóságát. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld!

tovább

Meglepetésfilm a FILO Filmklubban!

Új Akropolisz - 4 óra 21 perc
Ezúttal egy premier előtti, friss magyar játékfilmet vetítünk, amelyre a moziműsorban nem találsz rá! Egy pilótából lett népszerű amerikai író gondolatainak szárnyán izgalmas és szédítő hazai tájak fölé emelkedhetünk… A film után beszélgetünk a rendezővel és a stábbal, amelyből többek között az is kiderül, miért várathat magára a nyilvános bemutató még akár éveket is.

tovább

Tartalom átvétel