Új Akropolisz

Tartalom átvétel
Frissült: 26 perc 4 másodperc

Café Szókratész - Az igazságosság

2015, július 16 - 18:00

Polgári Természetőr Szolgálat (június)

2015, június 28 - 08:00
Kirándulás és önkéntes munka árkon-bokron át a nyár eleji erdőben. Polgári Természetőr Csoportunk júniusban is a Szénások területén végez majd természetvédelmi munkát a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve.

tovább

ÉRTELEM és INTUÍCIÓ – Fedezd fel és használd egyszerre a két agyféltekéd erőit! (szeminárium)

2015, június 20 - 17:19
A szeminárium során megismerjük és magunkban is felfedezhetjük a két agyféltekéhez kapcsolódó képességeket. A tanfolyam sok gyakorlattal segíti a bal és a jobb oldal erőinek felszínre hozását és összekapcsolását, ami fontos ahhoz, hogy teljesebben lássuk az életünk helyzeteit és a céljaink eléréséhez minden képességünket összhangban és egyszerre használhassuk.

tovább

Szimbólumfestő workshop a Főnix Kultúrműhelyben 14–22 óráig

2015, június 20 - 13:00
Kelts életre egy szimbólumot!

Válaszd ki a téged megszólító erdélyi, reneszánsz, egyiptomi vagy más antik műkő motívumot, keltsd életre a színek segítségével és két festékréteg között az egyes szimbólumok jelentésrétegeit is megismerheted. Kerülj közelebb a szimbólumok világához, és vigyél haza vagy készíts ajándékba maradandó emléket a 2015-ös Múzeumok Éjszakájáról.

tovább

Meseház - Alkotó-fejlesztő mesefoglalkozás

2015, június 6 - 13:08
Mesehallgatás nyomán a képzeletünk csodás tájakat és a hős küzdelmes útját vetíti elénk. Célunk, hogy a gyerekek ne csak csendben szemléljék, hanem a hősök szerepébe bújva „belülről” éljék át a meséket. Mindezt tarkítva játékkal, mozgással, énekkel és kézműves foglalkozással. Mesés játszóházba várjuk azokat 6-10 éves gyerekeket, akik szívesen vágnak bele ebbe a kalandba. Időtartam: 10:00 – kb. 12:00
A foglalkozásra kérjük e-mailben jelentkezzenek a szfvar@ujakropolisz.hu e-mailcímen! A foglalkozást vezeti: Bartkó Ildikó

Egy sereg döntés, amely megváltoztatja az életed

2015, június 3 - 17:30
Beszélgetés a Beavatott-trilógia világáról

Veronika Roth amerikai írónő könyvtrilógiája, és a belőle készült film rövid idő alatt meghódította a magyar olvasótábort is. Az alig huszonhat éves írónő regényeinek kalandos történetébe fogós filozófiai-etikai kérdéseket is beleszőtt. Az elképzelt jövőben játszódó történet hősei nehéz döntések elé kerülnek, és számtalanszor rákényszerülnek, hogy újra- és újrafogalmazzák az életről, az emberről és a társadalomról alkotott elképzelésüket.

tovább

Ha te változol, minden változik (1. modul)

2015, június 1 - 17:30

Filozófia és önismeret

Hozd ki a legjobbat magadból, fogj össze másokkal és alakítsd a világodat! Ebben segítenek a máig időszerű keleti és nyugati tanítások – olyan bölcsek és hősök példájából merítve, akik az életükkel igazolták saját gondolataik alkalmazhatóságát. Most rajtad a sor, hogy kipróbáld!

tovább

Tibet titkai és kutatói – filozófiai kávéház

2015, május 31 - 22:30
Tibet különleges hely a világ tetején, a titkok birodalma. A Tibetről szóló régi útikönyvek tele vannak félelmet és csodálatot keltő részletekkel különleges képességű aszkétákról, varázslókról. Természet adta és politikailag tudatosan felépített zártsága hosszú évszázadokra megközelíthetetlenné és megismerhetetlenné tette a nyugati utazó számára. Csak néhány rendkívüli egyéniség pillanthatott be titkaiba, akik minden szempontból felkészültek erre a rendkívüli feladatra.

tovább

Polgári Természetőr Szolgálat (május)

2015, május 31 - 08:00
Kirándulás és önkéntes munka árkon-bokron át a nyár eleji erdőben. Polgári Természetőr Csoportunk májusban is a Szénások területén végez majd természetvédelmi munkát a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve.

tovább

Ha te változol, minden változik - 16 alkalmas filozófiai bevezető kurzus

0 másodperc
Ismerd meg a benned rejlő hőst India ősi eposza segítségével!
Vedd fel a harcot belső árnyaiddal a tibeti tanítások ösvényén!
Eredj a szenvedés okának nyomába Buddhát követve!

16 hetes etikai és filozófiai tanfolyam

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki...

...kérdéseket tesz fel önmagával, az élettel, a világgal kapcsolatban
...keresi az igazságot és érzékeny az igazságtalanságra
...mindig jobbra törekszik

Filozófiai képzéseink révén...
...felfedezheted a benned rejlő képességeket
...szélesítheted a látókörödet, és jobban megértheted a világot és önmagadat!

Következő alkalmak: 2015. június 4., 2015. június 11.