Apáti János blogja

Prevenció

A mai haiku címe: Prevenció

A betegséget
sokkal jobb megelőzni
mint gyógyítani.

És konkrétabban:
Jó pár hete belevágtam egy betegségmegelőző projektbe. Az a lényege, hogy egyezkedtem jó pár orvosi laborral meg Dr. Németh István orvos barátunkkal és sikerült összeállítani egy betegségmegelőző vizsgálati csomagot. Egy labor, a Doktor24 vállalta, hogy jelentős kedvezménnyel elvégez egy csomó fontos vizsgálatot azoknak, akiknek a nevét leadom június végén.
István pedig vállalta, hogy a laboreredményeket ingyen kielemzi és szól az érintettnek ha valami rendellenességet lát benne.
Ha szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, akkor ezen az űrlapon keresztül tudsz rá jelentkezni, illetve bátran megoszthatod rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal, hadd legyenek egészésgesebbek minél többen:
https://urlap.tanit.hu/842997


Jó egészséget!

A szív hatalmas

Szellemi család,
hadd bővüljön csak tovább.
A szív hatalmas.

Értsd jól

Értsd jól

Emberként sírhatsz,
de istenként nevethetsz
hibáid felett.

Mint légy az ablaküvegen

Újra meg újra nekifeszül a szerencsétlen és fejjel megy az üvegnek, hogy elérje a hőn áhított körtecsutkát az ablak túloldalán, a külső párkányon. Mondom neki, figyelj, fordulj oldalra, repülj vagy sétálj kényelmesen fél métert, ott van a rés, amelyen kimehetsz és eléred amit akarsz. Látom, hogy érti amit mondok, felfogja, körülnéz, elindul oldalra, tesz pár lépést, aztán azt mondja, jó, jó, persze, tudom oldalra... mindenki ezt hajtogatja, de én a csutkát akarom! És már koppan is a feje megint az üvegen és le nem veszi a szemét a maradékról...

A végén persze kijutott, viszont addigra az a csutka már nem volt ott. De sebaj, talált később másikat. Úgyhogy hepiend. Csak rossz volt nézni hogyan töri össze magát fölöslegesen és odázza el a boldogságát.

Solamente dos frases

"Eso también se acabará un día." 

"Todos son perfectos."

 

 

 

Úgyis megcsináljuk

Úgyis megcsináljuk

Csak ennyit akartam mondani. Se többet, se kevesebbet.

Komolytalan szösszenet

Menj bátran előre az utadon... nekem még van egy kis mosogatnivalóm.

(szólt a négy a háromhoz)

Teljesség

Van pillanat, hogy
nem számít múlt s jövő sem:
tiéd a minden.

Törekvés

A minőségi időre törekedj! Ahhoz felkészültnek kell lenned, így jól jön a távolság, a szünet, a csend, a hallgatás. A gyémánt és az arany is sötétben, a mélyben, nagy nyomás alatt érlelődik, a magok is sötétben csíráznak. Ne féld a sötétet, a hiányt, az egyedüllétet. Tudd, hogy akkor érsz.
Ha sötét van, az nem azt jelenti, hogy baj van. Akkor van baj, ha sosincs sötét, vagy ha mindig az van.

Tetszőleges vonalak

Egy pontból bármilyen, tetszőleges vonalat lehet húzni, amely lehet egyenes is, görbe is, akármerről jöhet és akármerre tarthat.
Itt nagy hangsúly van azon, hogy "tetszőleges".

Tartalom átvétel