Sikerülhet! Fiatalok a társadalmi összefogásért

Köv. találkozó: 2008. szeptember 24. szerda 16.00-19.00, Than Károly Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola
Cím: Bp., 1023 Lajos u. 1-5. Részleteket lásd itt: http://www.than.hu/page.php?4

Újra találkozunk, és teszünk egy újabb lépést a közösen kitűzött, megálmodott cél felé. Kis lépések, ha nem figyelsz tán fel se tűnnek, olyan aprók...

Ahogy visszanézek, látszik, hogy talán nem is olyan kicsi a táv, amit eddig megtettünk...  ha belegondolok, hogy a következő években hasonló ütemben, de magabiztosabban, tapasztaltabban tesszük kitartóan ugyanezt, és merünk tovább álmodni és a megvalósulásért meghozni ki-ki a maga áldozatát, rászánva idejét, nem sajnálva az energiáit, akkor... felnőhetünk.

Felnőni tán épp azt jelenti, hogy merni álmodni és a megvalósulásért minden lehetségest meg is tenni. A gyerekkori álmok is szépek és szükségesek, de amíg nem nőttél fel, addig inkább csak várod a beteljesülésüket. Jó esetben bízol a felnőttekben és még jobb esetben vannak is körülötted, akik létrehozzák, megteszik, elérik... és jó szívvel neked adják.

Mitől működne máshogy egy szervezet? Egy ideig sír, óbégat, hogy támogassák, védjék meg, etessék-itassák, merthát ha gyenge is, de értékes, mint minden élet. De aztán felmerül a kérdés, hogy meddig. Örökre gyerek marad, vagy saját lábára áll, és már ő támogat másokat.

Mitől működne máshogy az emberiség? Egy ideig sír, óbégat, hogy kevés az idő, az energia, jóság, igazság... de mikor fogja az Ember mindezt sugározni és ezzel a természet egészét segíteni? Mikor fog az Ember együtt fellépni és felelősséget vállalni (és azt örömmel, elegánsan be is tartani) más élőkért: állatvilágért, növényvilágért és az ásványi létezőkért? Mikor?

Mindaddig, amíg az időd és gondolataid javát önmagadra fordítod, legyél ember, közösség vagy emberiség, gyerek vagy csupán, vagy éretlen kamasz. Szép korszakok mindenki életében, de tán nem kéne megrekedni...

A lelki érettség nem a számok, életkorok függvénye. Hanem a viszonyulásé és eredményességé. Nem érdekes hányan vagyunk. Ha a sors úgy akarja, akkor majd leszünk többen is. Ha van értelme folytatni azt, amit teszünk, akkor majd lesznek akik folytatják.

A "Sikerülhet!" találkozók és laza összefogás avagy szövetség küldetése, hogy kísérletet tegyen a civil összefogásra, amelyben nem a résztvevők túlélése és pozícióinak a javítása a cél, hanem hogy kellő erővel, tartással és kitartással bírjon ahhoz, hogy megtalálja azokat a formákat és lehetőségeket, amelyekben adni tud. Segíteni, támogatni másokat, hogy aztán ők is ugyanezt tegyék azokkal, akik náluknál kedvezőtlenebb helyzetben élik az életüket.

A szept. 24-i találkozó célja, hogy konkrét lépéseket tegyünk etéren, és megszervezzünk egy kísérleti jellegű gyűjtési akciót. Két hetet adunk magunknak arra, hogy kiderítsük kiknek mire van szüksége, hogy azt szerezzük be számukra még karácsony előtt. :-)
Alapszabály: nem magunknak gyűjtünk. Általunk a kapott adomány csak több lehet, de kevesebb soha!