Apáti János

Történet

Blog
Friss blogbejegyzések
Ennyi ideje regisztrált felhasználó
12 év 28 hét

Személyes adatok

Rövid életrajz

Apáti János„Tanítsd hát őt, mielőtt visszavonulsz, a régmúlt igéire, hogy példakép legyen a nagyok gyermekeinek is, hogy befogadja, mint a szív igazságát, amit néki mondanak – hiszen senki sem születik bölcsként.”
/Ptahhotep intelmei - Egyiptom, i.e. 2450-2300/

A bölcsesség keresése (philo-sophia) meghatározta eddigi életemet. Ma látom, hogy ez életmód..., közhasznú tettek és a különböző kultúrák hagyományainak őrzése és a jelenben való alkalmazása egyszerre. Sümegprágán, négygyermekes családban nőttem fel, s kincseket kaptam: az önkéntes munka tiszteletét, a csapatszellemet és a tanulás szeretetét. Nem a falu neve késztetett a prágai Műszaki Egyetemre, de kevés jobb hely van a diákévekre, mint ez a vadregényes, a világ minden tájáról érkező diákokkal tele város. Végül Budapesten diplomáztam informatika tanárként.

Néhány év főiskolai tanítás után az Új Akropolisz Filozófia Iskolától kaptam meg a lehetőséget, hogy folyamatosan tanulva taníthassak, szem előtt tartva azt, hogy csak az adhat, aki állandóan frissíti tudását és annak szellemében is él.

A keleti és nyugati filozófiák összehasonlító tanulmányozása, pszichológiai tanulmányok, az erkölcsfilozófia és a szimbolizmus néhány szemesztere után magam is tanítok, s aktívan részt veszek az önkéntes munkákban (elsősorban tanítás és környezetvédelem).

A teljesség igénye nélkül:
– cseh nyelvvizsga, angol tanulmányok
– ipari alpinista vizsga
– bevezetés a keleti bölcsességbe, pszichológia, szimbolizmus tanulmányok
– kézműves műhelyvezető (ókori kisplasztikák, szobrok)
– mesterséges intelligencia, Delphi, 4GL..., webszerver üzemeltetés, PHP, Drupal
– gyerektáborok vezetése
– mesekutató csoport indítása, vezetése
– Egyiptom kiállítások szervezése
– ...

 Kacsintás

A tudás megosztása nem lehetőség: kötelesség.