Átverés - Hoax

Mivel újra, és egyre több olyan levelet kapok jószándékú ismerőseimtől, barátaimtól, amely tipikus átverés (hoax), arra gondoltam, hogy most már elkezdem gyűjteni őket. Kimondottan, csak és kizárólag azokat, amelyeket valóban olyanok küldtek, akik bedőltek neki.

KÉRÉS:

Légyszíves, mielőtt sok embernek küldesz tovább jó szándékú kérést vagy figyelmeztetést:

1.) előtte tájékozódj. A legegyszerűbb, ha a keresőbe beírod az üzenet valamely jellemző kifejezését, és azt, hogy hoax. 100-ból 99 esetben azonnal megtalálod a leírását annak, hogy az üzeneted, amelyet épp küldeni akarsz, átverés, és a legtöbbször a sürgős segítségre hívás is már évekkel ezelőtt többször is elhangzott, de már akkor is kacsa volt...

2.)  tedd a címeket a "rejtett másolat" mezőbe. Különben elég, ha csak az egyik címzettnél van spam-listára címeket gyűjtő program (elég gyakori) és máris minden ismerősöd újabb spam-áradattal lesz gazdagabb MIATTAD!

Azaz ne légy ostoba, hogy segítség helyett csak felelőtlenül zaklatsz másokat.
Aki arra nem képes, hogy egy körüzenet valódiságának utánanézzen (ami kb 1 perc) mielőtt elküldi egy csomó embernek, az álszent. A segíteni akarás színében tetszeleg, miközben csak árt másoknak, pedig valóban segíthetett volna, ha utánanéz és a hoax-ot nem küldi tovább.