Mentsük meg a Karikás-hegyet

Szia! Ritkán szoktam lájkot, megosztást kérni, de most kivételt teszek, úgy vélem nyomós okkal, de nem titkolom, roppant elfogult vagyok. Szülőfalumban, Sümegprágán, ahol a szüleim, tesóim, rokonaim most is élnek, meg akarnak nyitni egy külszíni kőbányát, azaz el akarják bontani a Karikás-hegyet.
Ha gondolod és időd is engedi, örömmel venném, ha aláírnád ezt a tiltakozó online petíciót:
https://szabad.ahang.hu/petitions/ne-nyissanak-banyat-sumegpragan

és ha megnéznéd ezt a 6 perces videót, de persze semmi vész, ha ez kívül esik az érdeklődési körödön.
https://www.facebook.com/apatijanos/posts/3903338689691106

A helyiek igyekeznek mindent megmozgatni azért, hogy ne rombolják szét a környezetüket... minden csepp számít... Tudom azt is, hogy kell a kő az utakhoz stb stb... de ez az igény se magyarázza és menti azt a pusztítást, amit a szomszéd faluban, Bazsin is véghezvittek a bányatulajdonosok ( https://www.facebook.com/apatijanos/posts/3305152242843090 ).

20 éve önkormányzati képviselő voltam Sümegprágán és akkor már felmerült ez a hegyelbontási projekt, de akkor sikerült leállíttatni. A bánya mellett akkor például azzal érveltek, hogy milyen jó lesz a faluban élőknek, ha nem lesz ott a Karikás-hegy többé, mert akkor el lehet majd látni a Balatonig =(
Nem ragozom mennyire tekintik némelyek felnőttnek az embertársaikat és mennyit számít az ember és a természeti környezet méltósága.
De már azt is köszönöm, hogy ezt eddig elolvastad.